Ako zvýšiť úspešnosť vašej facebook stránky

18.01.2012 18:38

Mať fanúšikov vašej facebook stránky nestačí. Vy predsa chcete, aby vašu činnosť a aktualizácie aj videli!

Na to treba vytvárať aj isté predpoklady a budovať s fanúšikmi skutočný vzťah.

Admin facebook (FB) stránky určite vie niečo o základnom fungovaní FB. Toto rozoberať nebudem.

Začnem v mieste, kde stránka funguje, má svojich fanúšikov (a možný sociálny dosah na priateľov týchto fanúšikov), denne je aktualizovaný obsah. Avšak skutočný dosah aktualizácií je oveľa nižší ako by sa zdalo. Stačí preveriť základné štatistiky ...

Prečo to tak je ?

FB je "svet v svete" a každým dňom sa rozrastá. Každý váš fanúšik má xxx kontaktov medzi priateľmi a okrem toho, že sa mu "páči" vaša FB stránka, páčia sa mu aj mnohé ďalšie. Všetky tieto "objekty" jeho FB sveta denne vyprodukujú množstvo noviniek a statusov, ktoré mu facebook sprostredkuje. Ale pravdepodobnosť, že uvidí naozaj všetky je nízka. Jednak ich môže byť veľmi veľa (v závislosti množstva kontaktov ale aj častosti prihlásenia sa na FB) a jednak môžu byť niektoré statusy v čase jeho prítomnosti už veľmi "staré".

FB meria mieru vášho priteľstva (záujmu) vzájomnými interakciami a na základe toto prideľuje mieru "dôležitosti" každej aktivite. Na základe toho potom zobrazuje vaše (aj fanúšikove) novinky. Preto nie sú dvaja fanúšikovia stránky s identickými novinkami. A v nich nemusia byť práve tie vaše. Alebo sú tak "staré" že sa k nim váš fanúšik jednoducho nedostane. Zaujmú ho tie, ktoré videl skôr.

Čo s tým robiť? Aké facebook témy si vyberať?

Získajte aktivitu vašich fanúšikov! Cez svoj fb status pridávajte hlavne obsah, ktorý zaujme. Nemusí byť nutne a vždy spojený s vašimi podnikateľskými aktivitami - produktami. Fanúšikom sa musí páčiť - a to natoľko aby klikli na "páči sa mi to". Vo svojich sociálnych statusoch môžete šíriť najnovšie informácie z technologie, vedy a výskumu, alebo rôzne zaujímavosti z blogov.

Zároveň záleží aj na tom, na aký príspevok fanúšik klikol. Najvyššiu váhu má cielená návšteva vášej stránky (napr. na začiatku pri kliku na páči sa mi to), klik na zdieľaný odkaz, páči sa a komentár k obrázku. Najnižšiu váhu pripisuje FB aktivitám okolo textového statusu. Z toho treba vychádzať pri navrhovaní redakčného plánu vašej stránky. Je užitočné myslieť na samotnú podstatu FB a to je zábava s priateľmi! Mali by ste preto nielen zaujať, ale zároveň "prichystať" obsah na zdieľanie. Správne nasmerovať vaše facebook témy a statusy vám môže pomôcť aj analýza štatistík na úrovni príspevkov.

Pridávajte málo textu (ale výstižného) a veľa obrazového materiálu. Ale pozor, ak nahrávate obrazový materiál priamo zo svojho PC (teda nezdieľate externý zdroj) musíte dodržiavať autorské práva !

 

V prípade, že potrebujete grafický a obrazový materiál pre vašu facebook stránku, neváhajte si u nás vyžiadať vyžiadať cenovú ponuku :-)

-Martina-

Diskusná téma: Ako zvýšiť úspešnosť vašej facebook stránky

Neboli nájdené žiadne príspevky.

Pridať nový príspevok