E-magazín mojetravenie.info

07.06.2012 21:50

Pred pár dňami som ukončila projekt e-magazínu o zdravom trávení. Pracuje na publikačnom systéme word press, ktorý je ideálny nielen pre blogy, e-ziny, magazíny ale i firemné webstránky.

Štruktúru webu sme zostavili na báze statických stránok so základnými informáciami - posolstvo o význame zdravého trávenie pre celkové zdravie organizmu a imunitu a popise najčastejších ochorení tráviaceho traktu, ktoré sa vo veľkej miere radia medzi moderné civilizačné choroby.

Interaktívnou časťou e-magazínu sú odborné články radené do niekoľkých kategórií. Sústredené sú v poradí vkladania na "vstupnej stránke článkov", ale dostupné sú ďalšími dvoma spôsobmi. V prvom rade ako som spomínala - ľahké vyhľadávanie podľa témy - kategórie a v druhom rade podľa tagov/značiek priradených článkom. 

Keďže e-magazín má za hlavný cieľ podporu produktov a predaja pripravovaného e-shopu výrobcu výživových doplnkov, má ľavý a pravý "sidebar" - priestor pre reklamy - reklamné banery a prelinkovanie na konkrétne produkty v e-shope. 

Zvolená stratégia rozdelila pôsobenie firmy na dve časti - informačnú a predajnú, ktoré budú vzájomne úzko prepojené - a aj fyzicky prelinkované. Informačná časť projektu - spustený e-magazín využíva prirodzený dopyt návštevníkov internetu po informáciách, pričom ako "nebiznisová" časť má vyšší potenciál pre prirodzené šírenie a využívanie ako zdroja odborných informácií . Oddelenie od predajnej časti umožňuje zachovať podávané informácie na odbornej úrovni, ktoré nie sú priamo reklamou, ale vzdelávajú čitateľov e-magazínu, čím si firma buduje základňu potenciálnych zákazníkov.  

Súčasťou tvorby webu bolo i vytvorenie ilustračných fotografií v našom fotoštúdiu, niekoľko fotografií bolo zabezpečených z kvalitnej fotobanky. Doplnkové grafiky (vrátane loga webu) k článkom budú využiteľné aj v prepojení s facebookom - ako podklady ďalších obrázkových statusov. Veď nakoniec posúďte sami, ako sa vám web www.mojetravenie.info páči a či nájdete zaujímavé ifnormácie, ktoré možno prispejú k zlepšeniu vášho zdravia :-).