Horúca facebook téma: prechod stránok na časovú os

01.03.2012 08:51

Len včera facebook spustil info kampaň pre adminov stránok, že od 30. marca 2012 prechádzajú povinne všetky stránky na nový dizajn - Time line / Časovú os. Takmer okamžite začali reagovať vývojári a prevádzkovatelia aplikácií pre facebook. Niektoré aplikácie nie sú kompatibilné, iné naštastie sú, ale zmena rozmerov povolenej stránky sa zmenila z 520px na 810px. Začali horúčkovito pracovať a prerábať aplikácie, zatiaľ čo klientom odporúčajú neprechádzať ešte na časovú os. Ako jeden s dôvodov je aj fakt, že nefunguje správne fan gate - akási vstupná brána, kedy pomocou aplikácie zobrazujete iný obsah podstránky nefanúšikov a iný obsah fanúšikom stránky (dôvodom je kódovanie a charakteristika landing page). Druhým závažným dôvodom je nefunkčnosť počítadiel a samotnej stránky - oneskorenie zobrazovania, dočasné vypadávanie zverejneného obsahu... Samotní užívatelia kritizujú zmeny v rozmeroch obrázkov, hlavne malí podnikatelia mali na mieru vyrobené obrázky, ktoré musia dať prepracovať.

Každopádne sa mnoho vecí a funkcií mení.

Profilová fotka - zmena rozmerov na pomer 1:1, minimálne 180x180 px. Pôvodné logá sa nebudú zobrazovať správne a je nutná ich úprava.

Ikona podstránok - ľahká editácie ikoniek +podstránok na vlastné obrázky, rozmery 111x74px.

Priestor pre +podstránky - šírka maximálne 810px.

Titulná foto - nová funkcia, nad základnými ikonami stránky je možnosť umiestniť banner o veľkosti aspoň 851x315px, zároveň táto fotka/obrázok nesmie obsahovať informácie o cenách, zľavách a iných výhodách (napríklad stiahnete na našej webke), nesmie obsahovať kontaktné informácie, žiadne výzvy na akúkoľvek aktivitu fanúšikov - priadajte sa, like, zdieľanie a pod. ani žiadne referencie.

Zobrazovanie obrázkov - v časovej osi sa najlepšie zobrazujú štvorcové formáty, teda 1:1, ideálne cca 400x400px.

Topovanie príspevkov - možnosť označiť príspevok, ktorý sa bude zobrazovať vždy ako prvý, je zvýraznený ikonkou a topovanie môžete kedykoľvek odstrániť. Podľa môjho názoru je do veľké plus pre marketing :-).

Zobrazovanie štatistík - admin má nad celou facebook stránkou panel pre zobrazenie upozornení - aktivity fanúšikov, najnovší fanúšikovia a graf: počet príspevkov, hovoria o tom a dosah. Ostatné doteraz zobrazované štatistiky sú prístupné v pôvodnej forme po kliknutí na podrobnosti (graf). Je to do určitej miery obmedzujúce, pretože ak sa to nezmení ťažšie budete analyzovať dosah jednotlivých príspevkov (doteraz bola táto charakteristika viditeľná pri každom príspvku).

To sú tie základné funkcie pre prácu so stránkou. Časová os má však širšie možnosti. Skúste preskúmať svoj náhľad stránky na facebooku (nepublikuje časovú os pre návštevníkov, ale sa tam môžete porozhliadať ). Alebo si pozrite facebook video o nových stránkach: (trochu divoké, ale čo už)https://www.facebook.com/photo.php?v=10100170827846423

 

 

Diskusná téma: Horúca facebook téma: prechod stránok na časovú os

Neboli nájdené žiadne príspevky.

Pridať nový príspevok