Chcem si robiť podnikateľskú grafiku sám

07.02.2012 12:00

Nič nie je nemožné a všetko sa možno naučiť. Pri zamýšľaní sa nad vlastnou tvorbou je potrebné zvážiť niekoľko vecí. V prvom rade, či na to máme čas. Ak sa venujeme svojmu podnikaniu 8 až 12 hodín denne, musíme vedieť, či chceme alebo môžeme tento čas naplniť aj prácou na grafike. Alebo či si svoj pracovný čas ešte nabalíme o nejaké tie hodinky navyše.
Ak máme v tejto otázke jasno, môžeme sa zamerať aj na technickú stránku veci. Ako budeme tú grafiku robiť. V zásade je potrebný vhodný grafický program. Jeho výber by mal odzrkadľovať konkrétne potreby a predstavy o výsledku grafického snaženia. V tomto bode asi bude potrebné riešiť aj finančnú stránku veci. Existuje veľa grafických programov, od profesionálnych, na ktorých sa pracuje skutočne ľahko, rýchlo a efektívne, ale sú zvyčajne drahšie. Až po jednoduchšie, s menším užívateľským komfortom ale na druhej strane zadarmo, alebo za nižšiu cenu. Pre prehľad postačí niečo vygoogliť.

Ak sa dostaneme do štádia, kedy máme čas, program a predstavu ... môžeme sa pustiť do tvorby. Aj tento bod plánu má svoje úskalia. Jednoduché veci stvoríme pomerne ľahko, ale nespĺňajú pôvodnú predstavu. A tak príde na rad sťahovanie manuálov, hľadanie info po weboch a učenie sa. Oj, ale to sa už náš pracovný čas poriadne natiahol a dôležité veci na vybavenie sa nestihli.

Ak ste sa v tejto krátkej predstave nenašli, zrejme máte dosť času sa učiť nové veci. Tak hor sa do toho s ďalšími dielmi o grafike :-).

Diskusná téma: Chcem si robiť podnikateľskú grafiku sám

Neboli nájdené žiadne príspevky.

Pridať nový príspevok