Prečo mať vlastnú web stránku?

19.02.2012 13:19

To je snáď téma, ktorá ani nepotrebuje obšírnejšie vyrátavanie dôvodov. Kto by si nespájal web stránku a akýmsi virtuálnym sídlom, ktoré je základným miestečkom v obrovskom virtuálnom svete, ktoré patrí iba vám. Je to vaše neobmedzené miesto pre komunikovanie vášho podnikania, dôkladné predstavenie produktov, miesto na PR a promo aktivity, a veľa iného.

Napriek tomu sa ešte stále možete stretnúť s "minimalistickým" riešením, keď firemná/podnikateľská doména je hneď prelinkovaná na inú doménu, napríklad materskej firmy, výrobcu a podobne. A ešte horšia kombinácia, ak je táto cieľová doména v inom ako slovenskom jazyku. Že taká čeština nemôže vadiť? Hmmm ....

Pozrime sa na to bližšie. Web stránka obsahuje mnnožstvo informácií o vás. Informácie = text. Text je základom práce vyhľadávacích robotov, prostredníctvom ktorých k vám môžu prísť noví zákazníci. A vy sa im skrývate!

Predstavme si situáciu, kedy dcérska spoločnosť zahraničnej firmy má na svojej web stránke len prelinkovanie, alebo len základné info o sídle a všetky ďalšie informácie sú dostupné len z domény výrobcu, k tomu ešte cudzojazyčnej. Táto spoločnosť investovala do reklamnej kampane s cieľom zvýšiť povedomie s produktoch na slovenskom trhu. Kampaň bola pripravená kvalitne, oslovila mnoho ľudí, potenciálni zákazníci sa preklikali na domovskú stránku výrobcu. Po čase kampaň skončila a v povedomí ľudí zostalo reklamné posolstvo. Potenciálni zákazníci začínajú hľadať informácie o tom, čo ich upútalo a zaujalo.

A tu nastáva ten problém. Vaši zákazníci využívajú slovenský jazyk, slovenské vyhľadávače (alebo ich mutácie v slovenskom jazyku) a vyhľadávače vás nevidia. Primárne totiž vyhľadávajú slovenský text a ten vlastne na internete nie je. Potenciálny zákazník tak o vás nezistí vôbec nič a v tom horšom prípade ho získa konkurencia, ktorá si dala prácu s kvalitnými slovenskými textami. A tak vaša doména, o ktorej si myslíte, že stačí ľudí nasmerovať správnym smerom sa stáva vašim nepriateľom. Ale to snáď nechcete!

Riešenie nemusí znamenať pre vás finančnú katastrofu. Schválne, čítajte tu.

Hosting podľa vašich potrieb od WebSupport.sk

Diskusná téma: Prečo mať vlastnú web stránku?

Neboli nájdené žiadne príspevky.

Pridať nový príspevok